Yin Yoga

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. Een rustige les, zonder intensieve bewegingen, waarbij je de tijd kunt nemen voor je lichaam.

YIN YOGA

Yin/Yang Yoga

Yin Yang yoga lessen combineren de dynamische warmte opwekkende (vuur) Yang yogahoudeningen (flowyoga) met de kalmerende Yin Yogahoudingen (aarde) die zijn gericht op de diepere weefsels (de gewrichten, aanhechtingen en het bindweefsel) en worden langer aangehouden. De combinatie van beide vormen geven een gevoel van balans. Immers Yin bestaat niet zonder Yang en andersom. Wil je zowel dynamisch als statische Yoga beoefenen (2 in 1 !) dan is dit een ideale les voor jou.

POWER YOGA

ZEN Flow Yoga

ZenFlow is een SlowFlow yoga les waarbij de Japanse zelfhelende vorm van Yoga (Do-In Yoga), Dru Yoga en Dynamische QiGong worden gecombineerd met als doel de mentale en fysieke gezondheid te onderhouden en een betere doorstroming te creëren in het lijf, wat de gezondheid en het welbevinden stimuleert.

De lessen zijn gericht op de theorie uit de vijf elementenleer en de meridiaanleer vanuit de chinese tradionele geneeskunde. Deze bewegingsvorm maakt gebruik van ademhalingstechnieken, masserende strekkende oefeningen en flows, zwaaibewegingen en zelfmassagetechnieken, waarmee je het zelfhelend vermogen van je lijf stimuleert. Je leert spanningen in jouw lichaam te herkennen en deze met bovenstaande technieken te verlichten of weg te nemen. De les kenmerkt zich door seizoensgerichte SlowFlows (bewegingsreeksen), Moving Meditation en Energy Block Releases vanuit de Dru Yoga.

DO-IN YOGA