Yin Yoga

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. Een rustige les, zonder intensieve bewegingen, waarbij je de tijd kunt nemen voor je lichaam.

YIN YOGA

Yin/Yang Yoga

Yin Yang yoga lessen combineren de dynamische warmte opwekkende (vuur) Yang yogahoudeningen (flowyoga) met de kalmerende Yin Yogahoudingen (aarde) die zijn gericht op de diepere weefsels (de gewrichten, aanhechtingen en het bindweefsel) en worden langer aangehouden. De combinatie van beide vormen geven een gevoel van balans. Immers Yin bestaat niet zonder Yang en andersom. Wil je zowel dynamisch als statische Yoga beoefenen (2 in 1 !) dan is dit een ideale les voor jou.

POWER YOGA

ZEN Flow Yoga

ZenFlow bestaat o.a. uit de Do-In yoga vorm, een Japanse zelfhelende vorm van Yoga heeft als doel de gezondheid te onderhouden. Het maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde en Japanse geneeswijze. De theorie komt voort uit de vijf elementenleer en de meridiaanleer. Do-in yoga is een bewegingsvorm die gebruik maakt van ademhaling, strekkingen en zelfmassagetechnieken. Je leert spanningen in jouw lichaam te herkennen en deze met bovenstaande technieken te verlichten of weg te nemen. De les wordt onderbouwd door zachte flows, Moving Meditation en Energy Block Releases vanuit de Dru Yoga.

DO-IN YOGA