• Administratie: info@solideyoga.nl

06-24771145 | Infodesk 0174-508693
Administratie: info@solideyoga.nl

logo
Solide Yoga & Wellness

Dé OntspanningsExperts van Wateringen

Fun Mindful Nature Walk & Run

Mindful Nature Run iets voor jou?

ab61ccaae7

Hoeveel van deze adviezen geef jij jezelf: ‘Beweeg meer, ontspan meer, maak je minder druk, zorg goed voor jezelf, sloop jezelf niet zo?’

Deze cursus is alles-in-1. Al deze adviezen aan jezelf maar met het koppie erbij.

Bewust/mindful focussen op gevoel + op de natuur = hardlopen wordt warempel zachtlopen. Zacht voor lichaam en geest gemaakt hardlopen. Juist ook ‘in beweging zijn’ bewust kunnen ontspannen. Vluchten naar Tibet of een ruimte met Boeddhabeeld hoeft niet meer. Je lichaam ongemerkt maar laten slijten door jezelf af te beulen tijdens het hardlopen hoeft ook niet meer. Je gaat langer mee. Op kantoor en privé. Heel tevree…

Concreet, doe mee:

 • als je wilt hardlopen en niet ‘hard’ wilt lopen
 • als je op je oude dag niet zo versleten wilt zijn
 • als je ook op kantoor rond 16 uur nog fris wilt zijn. Met puf om ‘s avonds nog wat te doen.

Mindfulness

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademend, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Hardlopen

Hardlopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

Wat hebben we je te bieden?

5 weekse cursus Mindful Nature Run

Wil je graag in groepsverband leren hoe je mindful kunt hardlopen, dan is de 5-weekse cursus Mindful Nature Run geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor iedere hardloper. De training is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen. Er zijn momenteel ruim 80 Instructeurs actief in heel Nederland. Waaronder Sam Pitzalis via Solide Yoga.

minderhardmeerhart

Voorbeeld van een cursussessie

 • Start training rustig inlopen
 • Ademhalingstechnieken en Core Stability oefeningen
 • Beter leren lopen, hardlopen als beleving, beter leren voelen
 • Hardloop kern training specifiek gericht op diverse ademhalingstechnieken
 • Cooling down en Body-Scan
 • Einde training

Resultaat

Meer energie door een betere ademhaling, betere focus, makkelijker lopen, beter te ontspannen. Je hardloop carrière krijgt een nieuwe impuls door alle technieken die je leert.

WAT WEL?

5 wekelijke sessies, gericht op

 • Positieve loophouding & mindset
 • Mindfulness in vele omstandigheden
 • Kalmerende ademhaling
 • Natuurlijke stabiliteit (‘to be, or not to be like a tree’ ?

WAT NIET?

 • Geen aloude adrenaline of endorfine; toch een soort high, hè.
 • Geen hard-loop-club (Wel bewust natuurlijke connectie en daardoor ontspanning.)

Praktische Info

KOSTEN
De cursuskosten bedragen €95, voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur

START & FINISH:
Bij Solide Yoga & Wellness, het Tolland 4 Wateringen

WANNEER & DUUR
Start Zaterdag 2 september 5x

TIJDEN
09.30-11.00u

DOCENT
Sam Pitzalis

Sam

Sam Pitzalis

Mindful Run Coach, Keep Alive Moving

Vroeger, sportend.. Ik was moe en bleef maar wegrennen. Ging van adrenaline-shot naar suiker-kick, allemaal kort hoog oplaaiende strovuren, tot de volgende dip. Ook legde ik mezelf schema’s op, om aan verwachtingen te kunnen voldoen, door imponeer doelen te halen … voor de Buitenwereld. Nu, met Mindful Run, is mijn Binnenwereld aan het woord. Samen met mensen die zo op mijn pad komen, laat ik gevoel weer toe, contact met dat wat in me leeft en, ja, van nature klopt: via mijn eigen ademhaling, via mijn eigen hartslag, via mijn eigen houding, zelfs ook via mijn eigen oogopslag.

Samuele Pitzalis is mijn Sardische naam. Sam mijn Hollandse, en Saam vroeger op school. Ik sta voor sport, bewustzijn, sprankeling, goede moed, spontaan, tikkie spannend. Ook daardoor heb ik aardig wat levenservaring uit de harde dagelijkse praktijk, ja.

Blij word ik van het bijeenbrengen van mensen, liefst in een nieuwe omgeving, open contact, krachtige eenvoud, sierlijke eye-openers.

Snel naar:

Lesrooster

Tarieven

Inschrijven abonnementen

Voorwaarden

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Rol 'm uit!

Proefmaand

4 lessen voor €25

met hierna bij inschrijving op een abonnement 50% korting op je startmaand!

Ervaar onze lesvormen met de Proefmaand