Info voor Tieners/Jongeren: Wat is Yoga?

Je hebt vast wel eens van Yoga gehoord. Een leerwijze die al eeuwenlang in India wordt beoefend. Yoga betekent het ‘in balans brengen van lichaam en geest’. Het woord Yoga betekend ‘verbinden’ en komt uit het Sanskriet, een oude Indiase taal. Je leert bij Yoga jezelf héél goed kennen op een gezonde manier. En.. Yoga is geen geloof. Yoga is een oosterse wetenschap een leerwijze.

Wat doe je allemaal in een les?

In de lessen krijgen tieners en jongeren ondersteuning mee in hun ontwikkeling. Er gebeurt veel in deze leeftijdsfase, zowel lichamelijk als geestelijk. Dat alles heeft te maken met het ontwikkelen van je eigen ik. Yoga helpt in deze fase om te ontspannen, jezelf te aanvaarden, en het vertrouwen te stimuleren in zowel jezelf als de buitenwereld.In de lessen komen uitvoerig oefeningen aan bod, met duidelijke uitleg waar ze goed voor zijn. Je voelt jezelf fitter, sterker en soepeler worden, naarmate je het langer doet. Ik werk in de lessen graag met beweging, zoals dans of drama. Daarnaast is elke les gewijd aan een thema, waarover we uitvoerig met elkaar praten. Handig, om je te kunnen uiten en te leren vertrouwd te raken (zijn) met jezelf en je jouw emoties. Daarnaast komt de ademhaling uitvoerig aan bod, zeer belangrijk om je fit en kalm door te leren voelen en natuurlijk de meditaties/visualisaties. Wat dat is? In stilte luisteren naar jezelf, of naar muziek of een verhaal. Overige onderdelen zijn bijvoorbeeld; mantra zingen of mandala’s kleuren. Dat allemaal om jou te laten relaxen!!

Handig om te weten:

Yoga is steeds meer in de media (op tv, in tijdschriften, je kunt het nu beoefenen via de WII of de Kinect). Je ziet vaak mooie meiden yoga beoefenen in heel speciale moeilijke oefeningen. Maar dat is Yoga NIET.. :

LET OP:

Yoga is GEEN:

 • ..Prestatiesport, dus geen wedstrijd
 • ..Beoefening die je binnen 3 maanden superlenig maakt of je de meest spectaculaire yoga houdingen laten doen
 • ..Wonder, dat je in een keer van al je klachten (zowel geestelijk als lichamelijk) afhelpt, hier dien je wel wat voor te doen, Yoga regelmatig beoefenen en zeker wel een langere tijd (3 tot 6 maanden) voordat je wat resultaten merkt.

Yoga biedt WEL:

 • Zelfkennis, jezelf beter leren kennen levert je een nieuwe vriend op.. JIJ ZELF!
 • ondersteuning bij problemen als o.a. onrust, ongeduld, zenuwachtigheid, inslaapproblemen, concentratie problemen, faalangst, stijfheid, ondersteuning in je houding en bij pijn
 • Balans, je kunt beter omgaan met wat je beleeft in je leven (emotioneel gezien)
 • Kortom, Yoga verrijkt je en geeft je een goede basis mee waardoor je beter met het leven kan omgaan zonder jezelf te verliezen in alle drukte!

Praktische info

 • Doelgroep: Tieners (11 t/m 15 jaar)
 • Tijd: Vrijdag 17.45u
 • 60 minuten
 • Groepsgrootte: max 12
 • Docente: Miranda van der Maarel

Snel naar:

Lesrooster

Tarieven

Inschrijven abonnementen

Voorwaarden

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.