Dru Flow Meditatie

Zacht deinend op muziek, vind je de weg naar binnen. Beweeg je vanuit jouw eigen unieke beweging en voel je een heilzaam loslaten, weg van de gedachten, terug naar je ware essentie, je eigen IK.

Deze Gentle Movement Meditation is een kalmerende stijl binnen Solide Yoga. Een ontspanningsstijl die na een grondingsmeditatie start met zachte Dru Yoga Warming ups waarbij je jezelf ongedwongen in beweging brengt met doorlopende zwaai en vloeiende bewegingssequenties, waarna je je eigen innerflow gaat zoeken op ritmische new age muziek die diep op je inwerkt. De muziek, rustige ritmische en diephelende muziek laat je op ademtempo bewegen begeleid door geleide meditatie van de docente.

Hou je van beweging en geniet je vooral van vrij bewegen gericht op een thema, geniet dan van deze bijzondere meditatieve flowsessie. Vergelijkbaar met Tai Chi. Het vrij bewegen gebeurt op de Yogamat, wordt beoefend met de ogen gesloten.

De invloed van klank

Tegenwoordig zijn er bepaalde soorten muziek die specifiek gemaakt zijn voor meditatie of ter stimulans van het positief denken. Deze worden isochronische tonen genoemd en maken gebruik van alfa-, bèta-, thèta-, delta- en gamma-golven of frequenties om zo toegang te verwerven tot bepaalde delen van de hersenen en zo motivatie en creativiteit te stimuleren. Bepaalde tonen verhogen het vermogen om te ontspannen, studeren en stimuleert het geheugen.

In deze Zense Movement™ sessie maken we gebruik van deze muziek om je weer in verbinding te brengen met jezelf. Het is alsof je een mindreis maakt, je in een dagdroom bevindt.

Deze les is vergelijkbaar met onze Chakradance© sessies in rustige vorm.

Praktische Info

Duur: 60 minuten

Tijd: vrijdag 9.30-10.30u

Docente: Esther Goercharn

Aanmelden: per 7 april te boeken in het reserveringssysteem

Bijzonderheden: Geen voorwaarden van toepassing, zeer laagdrempelig

In de jaren dat ik nu Chakradance™ en Dru Flow Yoga geef heb ik vooral gemerkt dat dit voor veel mensen die druk in het hoofd, perfectionistisch en creatief zijn of last hebben van spanningen en pijnklachten in het bewegingsorgaan (zelfs chronisch) bijzonder bevrijdend en blokkade opheffend kan werken. Op basis van deze 2 stijlen ben ik een unieke andere stijl gaan ontwikkelen die nog toegankelijker is en bijzonder meditatief werkt. Al snel kom je door de muziek, geleide meditatie en vloeiende zachte bewegingen in meditatieve staat alsof je dagdroomt. Bijzonder prettig voor bijvoorbeeld Fibromyalgie patienten. (ik ben er zelf ook één).

Esther Goercharn

Yogadocente, Chakradance Facilitator, Energetisch Therapeute, Solide Yoga

Voorbeelden van muziek tijdens de les

Pin It on Pinterest