Op de proef gesteld

Omgaan met tegenslag

Soms vraag je je af waarom iets je overkomt of iets gebeurt. Je hebt niet alles in de hand anders zou het leven je niets kunnen leren. Maar veel kun je wel bewust beïnvloeden door goed na te gaan wat je diep in je hart wenst of wilt. Voelt het goed? Of klopt er iets niet? Dat welbekende onderbuik gevoel. Soms gaat het je tijden voor de wind en dan ineens ligt tegenwind op de loer en heb je het gevoel dat je leven één grote strijd is geworden.

Als je dat gevoel hebt, dan is het tijd om op adem te komen en te beseffen dat er meer is dan alleen die strijd. En ik.. tja.. ik kan er momenteel enorm over meepraten, want die tegenwind is flink voelbaar nu ons Centrum op losse schroeven staat door de plannen van onze verhuurder. Hoe ga je er mee om? Wat kun je ervan leren? Iets wat je met je hele hart doet, hoe is het mogelijk dat dat ineens lijkt te stoppen in de vorm waarin je het hebt gegoten? 'Wat is er misgegaan? Heb ik iets niet goed gedaan? Iets over het hoofd gezien? Had ik het anders moeten aanpakken?'. Het zijn allemaal vragen die door je hoofd gaan in tegenslag. En toch laat het je ook iets zien. Een flinke spiegel wordt voorgehouden.

Zo'n 10 jaar geleden wist ik niet dat alles zo groot zou worden. Dat ik zoveel mensen kon ondersteunen met Yoga. Met de kans om naast Yoga ook een Centrum op te zetten dat naast Yoga ook nog hulp biedt middels behandelingen op het gebied van Zorg en Welzijn, kon ik nog meer mensen ondersteunen en werd het mijn missie om iedereen naast groepslessen ook individuele specifiekere begeleiding mee te geven, allemaal onder 1 dak. Natuurlijk was het een risico, ik werd ineens naast Yogaschool eigenaresse, coach en therapeut ook hoofdhuurder. En dat is een vak apart. Ik heb zo'n jaar nodig gehad om het Centrum op te bouwen. Ik merkte dat dit in het begin ten koste ging van mijn eigen Yogaschool en dat voelde niet oké. Met gelukkig een sterke hulp, thuis in huurzaken, kon ik verder en de balans uiteindelijk weer terugbrengen naar mijn Yogaschool. Het heeft me veel energie gekost, maar het staat. En nu het staat, lijkt het alsof me nog duidelijker wordt gevraagd óf ik dit echt wil.

Toen de eerste klap uitgedeeld was door de verhuurder, voelde ik uiteindelijk wat ik niet wilde kwijtraken.. hetLint doorknippen centrum.. aldoor was ik bezig om alles op te zetten, goed te laten draaien, geschikte en deskundige behandelaars en docenten aan te trekken en de essentie van alles waarom ik doe wat ik doe was al die tijd verstopt, naar de achtergrond geduwd. Nu is deze overweldigend aanwezig en ik voelde het weer. Ik heb wat af gehuild en me gebroken gevoeld na de tegenslag. Maar als dan je ware missie er weer is, datgene waar je het allemaal voor doet, dan voel je weer kracht en energie. Zeker als je het deelt en zoveel warme ondersteuning ontvangt!

Dat is wat ik een ieder met tegenslag kan meegeven. Ga diep naar binnen bij jezelf en luister naar wat de tegenslag je te vertellen heeft. Wil het je iets duidelijk maken? Is dit wat je wilt of negeer je iets wat misschien beter bij je past? Die wind tegen kun je omdraaien naar een duwtje in je rug. Zolang je gelooft waar je voor staat en wat je gelukkig maakt geeft dat duwtje in je rug je weer de richting aan waarnaar toe je het best kunt bewegen!

Leave a Comment

Snel naar:

Lesrooster

Tarieven

Inschrijven abonnementen

Voorwaarden

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.