Mohdoh

Modhoh is een serie kneedbare kleien, ook wel genoemd kneedbare aromatherapie, ontwikkeld op basis van speltherapie, kleurentherapie en aromatherapie. Elke kleur en geur heeft een speciaal thema. Zo werkt paarse klei gecombineerd met o.a. lavendel olie geruststellend en ontspannend (40Winks/NoWorries). Gele klei met Rosemarijn (Smart), werkt daarentegen weer verfrissend en opwekkend.

In zowel 2010 als 2011 werd Modhoh tijdens de Natural Organic Products Show in Londen de winnaar in de categorie Beste Nieuwe Non Food- Product!

Een Mohdoh potje bevat een zorgvuldig geselecteerde combinatie van essentiële oliën dat bij zowel volwassenen als kinderen op een natuurlijke manier bepaalde klachten kan verlichten en ontspanning kan geven. De Mohdoh formule is gebaseerd op spel-, kleur-, en aromatherapie waarbij het kneden van de soepele samenstelling van de klei vaak rustgevend en kalmerend werkt en waarbij de essentiële oliën behalve worden geïnhaleerd ook door de huid worden geabsorbeerd.

De aromatheraputty van Mohdoh is gemaakt van Cellulose, papierpulp, vermengd met lucht. Het is compleet recyclebaar, net als de verpakking. De gebruikte essentiële oliën hebben een ECOCERT keurmerk. Dit betekent dat ze puur natuur zijn. De Mohodoh putty is dus een natuurlijke klei met een pure geur!

 

Sensomotorisch?

Zintuigen en motoriek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kinderen doen ervaringen op met hun zintuigen, namelijk horen, ruiken, voelen, proeven en zien. Hierdoor krijgen zij veel informatie over hun eigen lichaam en de wereld om hen heen. Deze informatie van de zintuigen wordt via de zenuwbanen naar de hersenen gestuurd, daar verwerkt en wordt omgezet in een (motorische) reactie. Hoe beter een kind de bewegingen van zijn armen en handen beheerst, hoe meer het aanraakt, voelt, vastpakt en manipuleert, hoe meer het leert over zijn omgeving, en hoe verfijnder de bewegingen worden. De senso-ontwikkeling is enorm belangrijk voor de totale ontwikkeling. Hier werkt Mohdoh ook aan mee! Evenals het optimaal functioneren van de handen bij herstel na blessure, bij stijfheid van de handen of bij krachtopbouw.

Modhoh Product Specificaties

 • MohDoh is niet giftig en voldoet aan de EN71-norm.
 • Kinderen jonger dan drie moeten onder toezicht staan.
 • Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde oliën, dus wees voorzichtig.
 • Al Mohdoh's essentiële oliën hebben de ECOCERT-garantie. Alle oliën zijn pure oliën en er worden geen kunstmatige geurstoffen gebruikt.
 • Voeg NOOIT nieuwe oliën toe aan de klei. De etherische oliën zijn zorgvuldig geselecteerd en gemengd in berekende hoeveelheden om specifieke kwalen te behandelen. Het toevoegen van extra oliën kan gevaarlijk zijn.
 • Het deeg is NIET getest op dieren.

 

Breathe

Kneden met de 'Breathe' putty van MohDoh is een effectieve en leuke manier om verlichting te ervaren bij hooikoortssymptomen zoals hoesten, verkoudheid en ademhanlingsproblemen. Kneed de putty met Euchalyptus, Pepermunt, Lavendel en Hyssop om de zorgvuldig geselecteerde essentiële oliën te verdampen en in te ademen. De speciale geur van deze putty helpt het ademhalen te vergemakkkelijken.

€12,50

breathe_2_

Time out/Calm

‘Chill Out’ bevat zorgvuldig geselecteerde essentiële oliën van Rosewood, Ylang Ylang, Jasmine en Lavandel. Verdampt en ingeademd voor snelle en effectieve verlichting van de stress en spanningen. Kneed elke keer 5-10 minuten om je kind of jezelf te helpen ontspannen. Tegelijkertijd helpt de speciaal geselecteerde kleur groen in ‘Chill Out’ om de rust en stilte te herstellen en de focus te herwinnen

Perfect voor die driftbuien!

€12,50

calm_2__1

Smart/Think

Think is een effectieve en leuke manier om de Focus te herpakken en de concentratie te verbeteren. Kneed de klei om de zorgvuldig geselecteerde essentiële oliën als Rozemarijn, Rozenhout, Basil en Palmarosa te verdampen zodat het in de huid wordt opgenomen en in te ademen, terwijl de speciale kleur van Think helpt om de geest te concentreren en te stimuleren.

€12,50

smart

40 Winks/Zzzzz

Kneed met de ’40 winks mohdoh aromatheraputty om verbetering te bereiken bij slaapproblemen. Kneed de putty een paar minuten voor het slapen gaan om de geur in je op te nemen. De ’40 winks’ van Mohdoh helpt om vermoeide geesten te ontspannen en een goede natuurlijke slaap te bevorderen. De klei bevat o.a. Lavendel, Juniper en Palmarosa.

€12,50

40_winks

Travel

Travel is een effectieve en leuke manier om zee, auto en lucht reizen ziekte te verminderen. Kneed de klei om de essentiele olien in je huid op te laten nemen. Inhaleer de zorgvuldig geselecteerde essentiele olien terwijl de kleur van Travel/Are we there Yet helpt om de stress en opwinding te verminderen.

Met Mandarijn, Rozenhout, Petitgrain.

€12,50

are_we_there_yet_product

No Worries

'No worries' is een fijne ontspannende klei, die bij alle vormen van stress en opwinding verlichting biedt. 'No worries' helpt om je weer rustig en kalm te voelen en je focus terug te brengen naar jezelf.

Bevat olien van Lavendel, Juniper, Geranium en Rozenhout.

€12,50

no_worries

Mohdoh Bestellingen

Gebruik dit formulier voor je Mohdoh Bestellingen. LET OP: Wij bezorgen niet! Je kunt je bestellingen alleen op afspraak afhalen op het Tolland 4 in Wateringen.
  Alle Mohdoh Producten kosten €12.50 p.st.
 • Geef hier op of je van de Mohdoh naar keuze meerdere aantallen wenst. (geef dit per soort Mohdoh aan)
  • Alle Mohdoh producten zijn na bestelling alleen af te halen bij Solide Yoga in Wateringen (het Tolland 4). • Wens je de producten graag voor een bepaalde datum, informeer dan eerst of dit mogelijk is. Zijn de producten niet voorradig, duurt dit ca max 7 dagen voordat de voorraad aangevuld is • Na bestelling ontvang je een betaalverzoek per mail, wanneer de betaling ontvangen is wordt een afhaalafspraak gemaakt • Producten zijn NIET inwisselbaar ivm hygiëneprotocol van deze producten • Lees goed de bijgeleverde instructies voor gebruik door (op flyer aangeleverd bij het ophalen)