Mindfulness

Mindfulness-based Stress Reductie; een 8 weekse cursus in mindfulness.

  • Merk jij ook dat je jezelf soms voorbij rent?
  • Dat je hoofd nooit stilstaat en dat je lichaam moeite heeft om tot rust te komen?
  • Is het lastig om stil te staan en echt te genieten van het moment?

Je bent zeker niet de enige. In deze drukke tijden komen we vaak niet toe aan onszelf en nemen stress-gerelateerde klachten eerder toe dan af. Gepieker, onrust, zorgen, vermoeidheid en een (toename van) lichamelijke klachten zijn vaak het gevolg van jarenlange stress. De ongemerkt ingesleten patronen blijken niet meer zo makkelijk te doorbreken.

Mindfulness kan je zien als een niet-oordelende en zelf-accepterende houding, het bewust richten van je aandacht op het hier en nu en een manier om je anders te verhouden tot jezelf en je denkpatronen.

Mindfulness-based Stress Reductie is een achtweeks wetenschappelijk onderbouwd programma, dat door middel van het bieden van een uitgebreide training in Mindfulness, jouw welzijn vergroot en je helpt om beter om te gaan met stress, angst, negatieve emoties en pijn. Er wordt gebruik gemaakt van meditatie, lichaamsbewustzijn, yoga, en het onderzoeken en ontdekken van patronen in denken, voelen en doen. Hierdoor ga je meer bewust en liefdevoller met jezelf om, nemen je stressklachten af en leef je meer in balans.

 

Praktisch

Datum reeks: NIEUWE CURSUS START 16 MAART 2024

Tijd: 11.00-13.00u

Investering: €395 inclusief syllabus

Bijzonderheden: Je hebt er geen voorkennis, religie of specifieke hulpvraag voor nodig, slechts een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een voornemen om te werken aan je eigen welzijn.

  • LET OP: Bij aanmelding betaal je alvast een aanbetaling van €75. Indien er voldoende deelnemers zijn wordt het restbedrag voorafgaande aan de training gefactureerd. Je hebt toegang tot de training wanneer het volledige bedrag is betaald. Gaat de training niet door dan storten we de aanbetaling je retour.

Aanmelden: Momenteel is er net een nieuwe training begonnen 16 maart jl. Houd onze site in de gaten voor de opvolgende trainingsdata.

Voorwaarden

  • annuleren kan tot 7 dagen voorafgaande aan de training kosteloos. Binnen 7 dagen tot 48 uur tevoren 50%  en binnen 48 uur tevoren 100% annuleringskosten
  • Wanneer deelnemer verhinderd is, dient deze zich tevoren af te melden bij de docent of via mail info@solideyoga.nl/chat, de docent houdt graag rekening met je komst
  • Bij afwezigheid wordt materiaal toegezonden door de docent. Let op: dit materiaal is alleen ter aanvulling en niet ter vervanging van een les
  • Gemiste lessen mogen worden ingehaald in een eventuele volgende MBSR training

Docent

De cursus wordt gegeven door Mariska de Roij.

'Sommigen van jullie kennen me als yoga-docent van de lessen op dinsdag; daarnaast ben ik psycholoog. De laatste jaren heb ik de overstap gemaakt van meer op het denken gerichte psychologie naar lichaamsgericht werkend psycholoog.

Toen ik in aanraking kwam met mindfulness en de stevige wetenschappelijke bewijzen voor haar werkzaamheid, was mijn interesse gewekt en ben ik zelf mindfulness gaan praktiseren. Ik had van tevoren niet kunnen bedenken wat een impact het op mij zou hebben. Het heeft op vele manieren mijn leven en mijn manier van werken veranderd. Inmiddels wil ik anderen dolgraag helpen te ervaren wat mindfulness voor hen kan betekenen.

 

 

 

Wit Papier Foto Delicaat Leven Citaat Instagram Verhaal
Mariska (1)