Chinese, hoofd, nek en schouder massage

Deze massage is niet alleen ontworpen om spieren te ontspannen, maar ook om geblokkeerde qi in het bovenste deel van het lichaam te openen en vrij te geven, wat kan resulteren in verlichting van veel symptomen, zowel fysiek als emotioneel. 

Vanuit het oogpunt van de Chinese geneeskunde raakt het bovenlichaam vaak opgesloten en stagneert de stroom. Dit kan de oorzaak zijn van symptomen variërend van hoofdpijn, stijve nek en schouders tot terugkerende hoestbuien, verkoudheid, hooikoorts en tal van aandoeningen die zich fysiek in het bovenste deel van het lichaam bevinden. De massage wordt uitgevoerd volgens de principes van de traditionele Chinese massage tui-na. Dit betekent dat tijdens de massage manueel de acupunten en meridianen worden gestimuleerd, oftewel de energiecentra en -banen van het lichaam. Het doel is om de circulatie van de levensenergie (qi) te bevorderen en in balans te brengen. 

De massage is een redelijke stevige massage die je weer even helemaal vitaliseert.

Praktische informatie

Duur: ca 30/40 minuten

Kosten: €45

Wanneer: Vnml. ochtenden excl schoolvakanties

Wie: Esther Goercharn

 

Contra-indicaties:

 • griep, zware verkoudheid
 • besmettelijke huidaandoeningen
 • zwangerschap
 • Gelieve vooraf uw behandelend arts te vragen om toestemming gemasseerd te mogen worden.

Graag horen wij van u wanneer u klachten heeft of onder behandeling bent bij een arts of specialist.

Reactie op de behandeling/massage
Het lichaam heeft een zelf-genezend vermogen, hierdoor kunt u een reactie op de behandeling ervaren zoals moeheid, misselijkheid en/of zelfs hoofdpijn. Deze reactie is een teken dat het lichaam zich ontdoet van de gifstoffen, waardoor de klacht even kan verergeren. Het is dus belangrijk om veel water te drinken na een massage. Hierdoor blijft de reactie uit of minimaal. Door veel water te drinken helpt u uw lichaam de na een massage vrijgekomen afvalstoffen op te ruimen.

Algemene voorwaarden
Huisregels Praktijk AromaZENse.

 1. Hygiëne, respect en integriteit staan in onze praktijk hoog in het vaandel.
 2. Geplande afspraken kunnen uiterlijk twaalf uur van tevoren kosteloos afgezegd of verschoven worden. Bij niet tijdig annuleren zal dus het gehele
  bedrag in rekening worden gebracht. Wanneer u later bent dan de afgesproken tijd, gaat deze tijd van de behandeltijd af, de volledige behandeling wordt echter wel in rekening gebracht.
 3. U geeft en heeft toestemming van uw behandelend arts om een massage te ondergaan.
 4. Praktijk AromaZENse is niet verantwoordelijk voor schade en/of letsel als gevolg van verzwijgen medische informatie lichamelijke en/of psychische aandoeningen, zwangerschap, blessures en/of medicijngebruik.
 5. Medicatie mag alleen in overleg met uw behandelend arts gewijzigd of gestopt worden.
 6. Slikt u medicijnen? Vraag dan bij uw apotheker of arts na of u gemasseerd mag worden.
Hoof, Nek, Schouder Massage (Document (A4 staand)) (1)

Aanvraag massage

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.