Mediteren kun je leren

Leren mediteren in je dagelijks leven

Basisbeginselen mediteren

 

Voor als je:

  • wilt veranderen, maar het gevoel hebt vast te zitten in patronen
  • continu overspoeld wordt door je gedachten
  • niet kunt genieten van kleine dingen en het hier en nu
  • streng bent voor jezelf
  • energieker wilt voelen aan het einde van je dag
  • wilt ervaren wat mediteren voor je kan betekenen

Jezelf beter leren begrijpen

Vaak hebben we behoefte aan even niets, aan stilte. Maar stil zitten betekent meestal niet dat het stil is. Juist als we vertragen of onszelf een moment van rust geven, worden we overspoeld door gedachten of een opgejaagd gevoel.

Door stil te zijn, kun je ontdekken hoe het werkelijk met je gaat. We leven veelal vanuit patronen of omdat het 'zo hoort'. Door alsmaar door te gaan, missen we de signalen van ons lichaam en/of geest die ons iets duidelijk proberen te maken. Dit negeren of drukker bezig te zijn, zal er voor zorgen dat de signalen steeds duidelijker van zich laten horen. Totdat ze aan de noodrem trekken. Zelf ben ik op die manier in een burnout beland; het was alsof iemand de touwtjes boven mijn hoofd doorknipte en neer ging ik. Het heeft mij een jaar gekost om hier uit te komen.

Ik gun het jou anders en daarom neem ik je graag mee in vier meditatielessen om je de basisbeginselen bij te brengen. Het enige wat je mee hoeft te brengen is een dekentje, jezelf en een open mind 😉

 

Niets doen, is niet niets. Ik leer je graag stapsgewijs hoe je dit je eigen kunt maken.

Vanaf 2023 bied ik in samenwerking met Solide Yoga een meditatiecursus van 4 lessen aan, om stukje voor stukje jouw boodschappen te onthullen. We gaan ons niet weken afzonderen in serene stilte. Ik ga je leren hoe je meditatie kunt toepassen in jouw dagelijks leven, zodat over een tijdje misschien wel kunt begrijpen wat je lichaam of geest je wil vertellen.

Hoe?

Via verschillende meditatievormen, mindfulness, beweging, adem, yoga en praktische oefeningen voor je dagelijks leven leer je kennis te maken met Mediteren. Hierin neem ik mee het (lichaams) bewust worden, leren vertragen en omgaan met (pieker)gedachten, doorzien van eigen patronen en automatische reacties, leren luisteren naar een 'onbestemd' gevoel en werk ik met jou om (innerlijke) rust te gaan ervaren op laagdrempelige en nuchtere wijze.

 

Over de Docente

MarIKen

Ruim tien jaar ben ik ervaren in yoga, mindfulness en coaching. In samenwerking met Solide Yoga bied ik hier vanuit mijn eigen praktijk persoonlijke begeleiding aan. Door mijn eigen processen in hoogsensitiviteit en burn-outs, en vooral 'doen zoals het hoort' of wat er van je verwacht wordt, kan ik je goed begeleiden en ondersteunen. Hierbij ligt de nadruk op toepassen in het dagelijks leven, het je eigen maken.

Zonder titel (Instagram-bericht (vierkant)) (10)

Praktisch

Data: Start 9, 16, 23, 30 november (4x)

Tijden: 18.00-19.00u

Kosten: €54

Docente: Mariken Lakwijk