lage belastbaarheid?

Vermoeid?

Hoge ademhaling die benauwd aandoet?

Een greep uit de klachten die Long Covid patienten kunnen ervaren na besmetting. Het herstel is vaak een langdurig proces waar je een 'lange adem' voor nodig hebt.
Wij hebben een uniek programma ontwikkeld i.s.m. Drops of Heaven, dat samen met reguliere revalidatieprogramma's extra kan helpen in herstel en het zelfhelend vermogen van het lichaam kan ondersteunen.

Waarom dit programma?

Patiënten die covid-19 doormaken kampen vaak met ademhalingsproblemen. Uit onderzoek van het Amsterdam UMC en het Radboudumc is gebleken dat covid-19-patiënten een aanzienlijke schade in het middenrif, de belangrijkste ademspier, kunnen oplopen. In de ademspieren zijn ontstekingsreacties en bindweefselvorming aangetroffen, waarbij bij sommige patiënten het virus zelfs in de spiercellen werd aangetroffen.

Het middenrif lijkt moeizaam te herstellen na besmetting van het Covid-19 virus. Andere geregistreerde klachten vind je hier.

 

Herstel

Waar de besmetting zich bij de één uit in een simpele verkoudheid, kan het bij de ander compleet anders verlopen met zelfs ziekenhuisopname als gevolg. 1 op de 5 ‘coronapatiënten’ hebben klachten voor meer dan 4 weken waar bij sommigen de klachten zelfs tot meerdere maanden aanhouden. Dit wordt ook wel ‘long-COVID’ genoemd. De voornaamste klachten zijn chronische vermoeidheidsklachten, cognitieve klachten en/of aanverwante klachten zoals snelle overbelasting en psychische problematiek. Kenmerkend is het grillige patroon met herhalende terugvallen.

Vaak is fysiotherapeutische ondersteuning hetgeen dat wordt aangeboden bij herstel van Long-Covid patienten. Toch is deze therapie niet altijd direct toereikend om uit te voeren, omdat de belastbaarheid van de client nog niet voldoende. Hier kan nog geen continuiteit worden nagestreefd van het herstelprogramma. Om deze reden kunnen ademoefeningen, zachte Yogabeoefening, acupressuur en meditaties/visualisaties op een milde manier beoefend, doeltreffend zijn ter voorbereiding of juist ter ondersteuning van reguliere herstelprogramma's.

 

Docent

Docente Esther Goercharn is gediplomeerd en al meer dan 15 jaar ervaren allround Yogadocent, gespecialiseerd in Do-in Yoga (meridiaanYoga), Dynamische Qigong, Body- en Breath Awareness, Trauma informed Yoga en Trancewerk. In de verschillende oefenprogramma's die ze aanbiedt, waaruit je zelf de lengte van de oefeningen kiest, helpt ze je met duidelijke instructie op weg.

Haar fascinatie voor het fysiek en mentaal ondersteunen ontstond doordat zij zelf in haar leven te maken heeft gekregen met fibromyalgie en burnout-klachten. Hierdoor is ze bekend met het gevoel van onmacht, het elke dag weer aankijken hoe de fysieke belastbaarheid is en begrijpt ze goed welke emoties er kunnen ontstaan. Ze hoopt je met haar online programma een stuk extra ondersteuning aan te bieden wat samen met een regulier programma net even dat extra geeft om op terug te vallen.

cropped-Fotolia_58153316_S.jpg

Programma

Dit Online Programma kun je geheel in je eigen tijd doen en beoefenen zo vaak je wenst. 

Hoe het werkt?

Nadat je het programma hebt aangeschaft krijg je een bericht met daarin de link naar het programma. De link verwijst naar de site waarop je zelf kunt kiezen hoe vaak en welke onderdelen je wenst te beoefenen.

Attentie

Dit Programma is tot stand gekomen door de oefeningen en visualisaties op een aantal Long Covid patienten toe te passen. Bij de één lukken de oefeningen wel, bij de ander zijn ze te zwaar en zelfs dat kan van dag tot dag verschillen. Blijf daarom ten alle tijden vriendelijk voor je lijf en geef jezelf de tijd.

Overleg altijd met je behandelend arts/therapeut bij twijfel. Dit programma vervangt geen behandeling of advies van een regulier arts. Beoefenen is op eigen risico.

Betaling

Het Programma kost €39,50 en geeft je zolang je wenst toegang tot het programma.

Je kunt veilig betalen via Mollie (Ideal)

Long Covid Programma: €39.95

ATTENTIE: De link naar het online programma ontvangt u na betaling per mail. Geen mail ontvangen? Check dan ook even uw spambox. 

 

Aangeboden door :

Solide Yoga en Wellness
drops-of-heaven-logo-2020