Handig: Doorlopende zwangerschapsyoga lessen, op elk moment van de zwangerschap in te stromen, met een rittenkaart, gewoon eenvoudig!

nuFotolia_68102047_S

Doorlopende Zwangerschapslessen

Solide Yoga ondersteunt ook graag zwangeren. Dit doen we inmiddels al jaren met veel liefde. Geen vaste cursusdagen of specifieke periodes in je zwangerschapschap waarop je pas mag beginnen, bij ons kun je direct wanneer jij voelt dat je wilt starten starten en instromen in de lessen. Onze lessen zijn doorlopend en of je nu aan het begin van je zwangerschap meedoet of aan het einde, iedereen is welkom. Wel raden we bij complicaties aan om eerst te overleggen met de arts of je mee kunt doen aan Yoga. Tijdens de lessen besteden we ook geregeld aandacht aan de partner, dit in overleg met de groep. Ook komt er sporadisch een gastdocent voorbij die nuttige informatie kan bieden over jouw zwangerschapschap en daarna. Naast doorlopende lessen ondersteunen we ook in privelessen.

Inhoud

De cursus bij Solide Yoga is een doorlopende cursus met een lessenserie van 10 weken, waarna de lessenserie weer opnieuw start.

In de yogales wordt aandacht besteed aan:

  • de ademhalingsoefeningen die je in je dagelijks leven kunt gebruiken en de specifieke ademhalingsoefeningen die je helpen bij de bevalling
  • opwarmoefeningen en yogahoudingen die je helpen soepel te blijven en verantwoord uit te voeren zijn tijdens de zwangerschap, mede in te zetten tijdens de bevalling
  • ontspanningsoefeningen
  • informatie over de zwangerschap en de bevalling. Dit gaat over het opvangen van de weeën, wanneer pijnbestrijding, borstvoeding, kraamzorg en de periode na de bevalling, zodat je goed bent voorbereid
  • Tips voor allerlei zwangerschapskwaaltjes zoals bekkenklachten, pijnlijke gewrichten, rugpijn, harde buiken etc.

Over de docent

Mijn naam is Fia van Rooijen en geef zo’n 13 jaar verschillende yogalessen bij Solide Yoga. Ik heb drie kinderen en deze zwangerschappen waren alle drie anders. Na mijn laatste bevalling heb ik een wat langere periode nodig gehad om te revalideren.

Ik ben totaal 4x zwanger geweest en het was ook niet zo gemakkelijk om zwanger te worden. Daarom wil ik graag mijn ervaringen met mijn zwangerschappen en bevallingen delen en door geven in combinatie met yoga. Tijdens de zwangerschappen merkte ik dat mijn lichaam vele lichamelijke en hormonale veranderingen doormaakte en dat was per zwangerschap weer anders.

De zwangerschapsyoga die ik volgde, maakte mij meer bewust van mijn ademhaling en van mijn lichaam. Ik voelde me ook rustiger en goed voorbereid op de bevalling  en de komst van mijn kindje. Door de yoga blijf je soepel. Ik geef je graag ook deze rust en voorbereiding mee vanuit mijn ervaring en kennis.

10690084_998310403528900_2809632916647826364_n

Praktisch

  • Bijzonderheden: Voor zwangere vrouwen, in diverse stadia van de zwangerschap instroombaar. Gebruikelijk is vanaf ca wk 12 te starten. Reguliere les wekelijks, muv vakanties/feestdagen.
  • Duur: 75 minuten
  • Tijden: Zondag 11.30-12.45u (incl. 1x per maand partner les van 75 minuten bij animo)
  • Kosten: 10 Rittenkaart a €135, 5 rittenkaart €75 en losse lessen €15. (deelnemers die eerder aan reguliere lessen deelnamen kunnen met hun huidige abonnement terecht, neem contact op)
  • Docent: Fia van Rooijen
bigstock-Happy-pregnant-woman-in-the-pa-44691553

Privelessen

Je bent maanden bezig geweest met je zwangerschap. De wijzigingen en veranderingen in je lichaam namen veel tijd in beslag. Het op orde brengen van de babykamer, de spulletjes die aangeschaft moesten worden en de stress die dat allemaal opleverde hebben misschien gemaakt dat je niet de rust had om stil te staan bij je bevalling en de periode erna.

In één of meerdere privé-sessies kijken we waar je behoefte aan hebt en wat je graag nog zou willen weten of willen oefenen voor je bevalling. We kunnen je de verschillende technieken van ademen aanleren die je kunt toepassen tijdens je bevalling en geboorte en we kunnen je ontspannings- en rust technieken aanleren.

Van mij krijg je de technieken aangereikt die je kunnen helpen in de laatste weken. En als je daarmee regelmatig serieus oefent kun je goed voorbereid en uitgerust je bevalling afwachten.

Uiteraard is ook je partner welkom bij een prive-les zodat jullie je samen goed kunnen voorbereiden.

De consultprijs voor een privéles is € 70,- voor 1,5 uur priveles (receipt mogelijk voor declaratie ziekenfonds)

 

Ook werken we hecht samen met Coach Manon Verschoor van Krachtvrouw

Snel naar:

Lesrooster

Tarieven

Inschrijven abonnementen

Voorwaarden

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.