vormen: Puur Meditatie, Yoga Nidra & Bewegende Meditatie

Meditatie is werken aan het beheersen van onze gedachtestromen. Regelmatige beoefening leert je genieten van rust en stilte in je gedachten en daarmee een gekalmeerd en zacht aanvoelend lijf. Als voorbereiding op de meditatie begin je met een zachte yoga oefening. Meditatie is focussen. Focussen op je ademhaling, je zintuigen, een voorwerp, een mantra of zin, een woord, tellen, een beeld of visualisatie of op een begeleidende stem. Focus brengt je aandacht van je gedachten af. Je verstilt en geniet van de weldadige rust.

RELAX

Puur Meditatie

Docent: Edwin van der Hoeven
Kenmerken: Gedachtestroom vertragend, verstillend, kalmerend, fysiek laag drempelig.
Voor iedereen toegankelijk en toepasbaar in het huidige leven. Voorwaarde is een regelmatige oefening. Meditatie heeft tijd nodig en dan levert het je een prachtig geschenk op, namelijk een beheersing die je rust geeft in alle hectiek van het leven.
Intensiteit: geen

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een staat van bewustzijn tussen waken en slapen. Deze staat ervaar je als je bijna in slaap valt en is een staat waarin het lichaam helemaal ontspannen is. De beoefenaar wordt systematisch en in toenemende mate bewust van de innerlijke wereld door een reeks van instructies te volgen. Deze staat van bewustzijn is anders dan meditatie waarin concentratie op een interne focus vereist is.

Docent: Petra Martens
Kenmerken: diepe ontspanning, vnml liggende beoefening, focus alleen op autogene begeleiding docent waardoor diepere ontspanning wordt bereikt
Voor iedereen toegankelijk en toepasbaar in het huidige leven.
Intensiteit: geen

Moving Meditation

Ben je niet van het stilzitten, maar wil je meer genieten van zachte, bewuste bewegingen en toch hetzelfde resultaat bereiken als bij het statisch Mediteren of ontspanning beoefenen middels Yoga Nidra? Ervaar dan de bewegende meditatieles op de vrijdagochtend. Deze lesvorm heeft docente en eigenaresse Esther Goercharn zelf ontwikkeld met het oog op o.a. deelnemers met chronische pijnklachten als bij fibromyalgie, maar ook de deelnemer die snel teveel van zichzelf eist. Deze slow motion vorm lijkt op Tai Chi en combineert de Energie Block Release programma’s vanuit de Heilzame Dru Yoga met de therapeutische uitwerking vanuit intuïtieve bewegingen.

Docent: Esther Goercharn
Kenmerken: Zachte, vloeiende bewegingsvorm. Voor iedereen toegankelijk. Vooral geschikt voor deelnemers met pijnklachten en concentratieproblemen.
Intensiteit: zeer laag

Meer info

Snel naar:

Lesrooster

Tarieven

Inschrijven abonnementen

Voorwaarden

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.