Flow Yoga levels

Easy Flow

Easy Flow Yoga is kenmerkend om zijn vloeiende en meditatieve bewegingen in series op rustige wijze. Het zorgt dat je minder de kans krijgt om in je hoofd te gaan zitten. Het stagneert de gedachtestroom. In korte reeksen van oefeningen die elkaar vloeiend opvolgen en zich herhalen, maakt je lichaam soepel, krachtig en flexibel. Easy Flow is een zachtere variant op de ‘gewone’ Flow Yoga (Vinyasa Yoga).

slider

Docenten: Petra Martens en Adrienne de Ruijter
Kenmerken: Vloeiende oefeningsseries, innerlijk verzachtend, meditatief bewegen. Vooral voor de veeleisende mens. Voor alle yoga levels.
Intensiteit: ***

Regular Flow

Vinyasa betekent “adem-gesynchroniseerde beweging”. Vinyasa yoga is dan ook een serie van houdingen die je laat bewegen door de kracht van het inademen en uitademen. Vinyasa bewegingen zijn soepel vloeiend en bijna dans-achtig, hetgeen verklaart waarom het soms is aangeduid als Vinyasa Flow of gewoon Flow.

Deze stijl zorgt voor heel wat veelzijdige series, maar vrijwel zeker Zonnegroeten. Verwacht beweging, niet alleen strekkingen. Het niveau is sneller dan een Easy Flow of Dru Flow Les en omvat uitlijnings-georiënteerde houdingen en sequences. Deze stijl is niet zo sterk als Power FlowYoga.

canstockphoto22195691

Docent: Adrienne de Ruijter
Kenmerken: Vloeiende Yogaseries, versterkend, versoepelend, vitaliserend
Intensiteit: *****

Intensive (Poweryoga)

Power Yoga is een krachtige, energieke en dynamische vorm van yoga. Maar het is geen fitnessles. Klassieke yogahoudingen met als basis Zonnegroeten A & B vloeien in elkaar over, afgewisseld met statische houdingen en variaties. Zo voel je goed de effecten van Yoga. Je leert de Ujjai ademhaling kennen, een diepe, versterkende en kalmerende ademhaling die de Power Yoga ondersteunt. De in deze lessen gecreëerde warmte heelt en reinigt je lichaam en geest.

Docenten: Jolanda van Noort
Kenmerken: Conditie, kracht, energie, flexibiliteit en ontspanning, uitdagend. Je maakt kennis met weerstanden en het op vredevolle wijze grensverleggend beoefenen van yoga.
Voor de gemiddelde en gevorderde beoefenaar. Niet geschikt voor: blessuregevoelige deelnemers en diegene die een fitnessles verwachten waarin je het uiterste van jezelf vraagt.
Intensiteit: *****/******

Extra stijlen:

Zenflow Yoga

Zenflow lessen zijn gericht op het loslaten van energie-blokkades en maakt gebruik van Dru Yoga elementen, de energie van de seizoenen, Do-In Yoga (Japanse Meridiaanyoga) en zachte easy Flow Yoga. De series (flows) maken je meer bewust van jezelf (Body Awareness) en verrijken je innerlijk. Dru Yoga is een verzachtende yogavorm, energieblokkade opheffend en vloeiend bijna tai chi achtig. De lessen worden vaak intuïtief aangeboden door docente Esther en werken therapeutisch dieper door mbv de thema’s waarmee gewerkt wordt en affirmaties.

Ook wordt zo nu en dan gebruik gemaakt van essentiële oliën (niet verplicht) om zo nog meer ontspanning aan te bieden. In deze lessen wordt afhankelijk van het thema gebruik gemaakt van diep-ontspannende of ritmische muziek /klank.

canstockphoto27792806

Docente: Esther Goercharn-Dijkman
Kenmerken: Bewustmakend, Therapeutisch, Meditatie in beweging, Positievere kijk, Gedachtekracht, verzachtend, Inzichtgevend met nuchtere benadering en verbinding makend met de roots (aarde) en drukpunten/meridiaan masserend.
Intensiteit: ***

Rhythmic Flow Yoga

Bij Rhythmic Flow Yoga ligt het accent op Rustige Flows op ademritme. De flowsequences worden ondersteund met muziek (geen harde muziek) waardoor het in flows Yoga beoefenen nog meer verinnerlijkt. De rest van de les is gebaseerd op de Vinyasa Yoga (zie hierboven). Liever geen ritmische bewegingen waarbij je afhankelijk bent van de aanwijzingen van de docent, kijk dan eens naar het meditatief/intuïtief bewegen aanbod. Bewegende meditatie op prachtige muziek met geleide meditatie. Kijk dan eens naar ons Chakradance™ aanbod

16_01_234x234-150x150

Docent: Petra Martens
Kenmerken: Ritmische Flow Yoga, versterkend, versoepelend en ontspannend op gebied van loslaten. Voor alle levels. LET OP GEEN AEROBICS LES!

Snel naar:

Lesrooster

Tarieven

Inschrijven abonnementen

Voorwaarden

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.