Lachen doet zoveel goeds

Maanden achter elkaar in stress zitten heeft een behoorlijk intensieve uitwerking op je lijf en op je geest. Voor je het weet word je meegezogen in een neerwaartse spiraal als de stress structurelere vormen aan gaat nemen. Als je dan merkt dat er langzamerhand weer zonnestralen door dat donkere wolkendek boven je hoofd doorbreken, komt er weer een sprankeltje hoop en wat dan nog mooier is, als je je omringd voelt door mensen die je weer in contact brengen met een stukje humor en die lichtheid in het leven.

Nu we lekker mogen blijven in het centrum aan Het Tolland 4 is de stress langzamerhand aan het afvloeien en daarin is ook tijd nodig. Immers je hebt niet een aan- en uitknop. Soms weet je in je hoofd al hoe alles geregeld is of geregeld kan worden of denk je al in oplossingen, maar merk je dat in je lijf de emoties nog doorwerken. Je kunt dan boos worden of juist in de weerstand gaan omdat je logica – eigenlijk je ego – voor jou gaat bepalen dat alles nu toch opgelost is en het maar eens klaar moet zijn. Dat gaat niet van de één op de andere dag. Dat heeft een stukje rust nodig en intervisie. Sta jij er wel eens bij stil wat stresssituaties met jou doen? Hoe je over jezelf dacht tijdens die situaties (strafte je jezelf af of sprak je jezelf bemoedigend toe? En wat kon je ervan  leren? Het zijn eigenlijk unieke leermomenten die je zoveel meer kunnen meegeven als je er niet snel aan voorbij wilt gaan.

Ik herinner me teksten van Osho die altijd weer in mijn gedachten omhoog komen die gaan over de weg ernaartoe die belangrijker is dan het aankomen bij je doel. 

Door alles in rust te integreren in mezelf besefte ik me in de loop van de aantal afgelopen weken dat ik weer veel meer kon lachen en ook spontaan kon lachen en in de lach kon schieten om onbenullige kleine dingetjes. Hiermee herinnerde ik mezelf eraan hoe heerlijk het is om lekker te kunnen lachen en een stukje onbezorgdheid toe te laten in mezelf. Ook al zijn zaken misschien nog niet helemaal opgelost of is er nog wel een klein stukje onzekerheid of heb je nog wat zorgen, lachen helpt!

Ik voel me dan ook dankbaar voor het feit dat ik lieve positieve mensen om me heen heb die me aan het lachen kunnen maken en me hierdoor weer een goed gevoel geven en levenslust na een stressvolle tijd.

 

Omring je met positief ingestelde mensen tijdens stresssituaties en vier als je uit een stresssituatie bent, je leven met hen. Voel hoe het leven je toelacht en complimenteer jezelf dat je deze opdracht hebt doorstaan om verder te groeien!

 

 

Leave a Comment

Snel naar:

Lesrooster

Tarieven

Inschrijven abonnementen

Voorwaarden

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.