falling leavesZo makkelijk om te zeggen, maar ga er maar aan staan..loslaten..Veel van wat we hebben meegemaakt in ons leven heeft bepaald hoe we nu in het leven staan, heeft ons gebracht tot wie we nu zijn. Toch kunnen we ons niet altijd even makkelijk vrij maken van negatieve ervaringen en dragen we nog veel oude ballast mee.
De vraag is of het je nog dient? Besef je dat alles een doel heeft en dat alles wat je hebt meegemaakt ook tot doel had om jou te laten groeien hierdoor hoe vervelend de situatie ook was.
Probeer eens schoon schip te maken, zodat je ruimte maakt om meer te genieten en weer ontvankelijk te worden voor nieuwe mooie ervaringen die je leven meer kleur geven

STAP 1:

Ruim op in huis wat nog pijnlijke of nare herinneringen geeft (foto’s, cd’s, sieraden etc..)

STAP 2:

Schrijf eens op welke mensen nog een bepaalde negatieve emotie bij je oproepen. Besef je dat deze mensen jou iets spiegelen waardoor jij kan groeien (bijvoorbeeld in assertiviteit of in zelfvertrouwen). Niets is voor niets. Kijk of het je lukt om in het reine te komen met deze mensen, bel ze of schrijf ze een brief. Sta jezelf toe het verleden achter je te laten. Als je ze niet kan benaderen. Schrijf de nare ervaring dan op papier en verbrand dit papier onder het motto: Ik laat deze negatieve ervaring nu los

STAP 3:

Probeer zaken waar je nog een schuld- of faalgevoel bij hebt voor jezelf op te schrijven. Schrijf voor jezelf daaronder duidelijk dat je op dat moment naar beste weten hebt gehandeld, dat je niet beter wist en vergeef jezelf.

Affirmeer vanaf nu 3 weken in de ochtend en avond 10x de zin:
Ik vergeef mezelf en anderen voor nare ervaringen en maak nu ruimte om meer te genieten van mijn leven

Succes,
Yogagroet,
Esther Goercharn Dijkman

 

Snel naar:

Lesrooster

Tarieven

Inschrijven abonnementen

Voorwaarden

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.