Heimwee

heimwee-bij-volwassenen-is-zeker-geen-aanstellerij

Heimwee naar een Thuis

Misschien herken je het ... je lijkt alles te hebben voor een gelukkig leven, maar toch mis je iets. En dat 'iets' is niet te definiëren, het is gewoon een gevoel, een gevoel dat je je niet helemaal thuis voelt hier op deze aardebol alsof je Thuis ergens anders is.

Dat gevoel heb ik al van kinds af aan. Ik neem waar en ik geniet geregeld van het leven hier, maar ergens 'weet' ik dat dit niet mijn oorspronkelijke thuis is. 'huh, dat klinkt raar ...', hoor ik je bijna denken. 'Maar waar is jouw thuis dan wel?'. Niet definieerbaar, alleen licht dat is wat ik altijd voel. Een plek van heel veel licht en liefde, een plek waar ik me 100% veilig voel en echt een thuishaven.

"Een plek van heel veel licht en liefde

Als jij dit ook herkent of ervaart, is dit niet vreemd. Vaak kunnen we ons met dit gevoel van heimwee, enorm eenzaam voelen, zelfs verlaten. Vooral omdat het niet makkelijk te beschrijven is. Ik kan je mijn theorieën uitleggen waar dit gevoel vandaan kan komen, maar die zullen voor een ieder anders kunnen zijn en ook afhankelijk of je hier voor open staat.

Wat ik je wel kan meegeven is dat dat verlangen naar Thuis soms heel beangstigend kan zijn, vooral in contrast met je huidige leefomstandigheden die volgens jezelf zaligmakend genoeg zijn. Je kunt zelfs boos worden op jezelf, opdat je vindt dat het nooit genoeg is, terwijl je er misschien alles aan doet. Besef je op zo'n moment dat dat Thuis in jouzelf te vinden is en op te zoeken is. En de enige manier om daarmee in contact te komen is jezelf geregeld gronden en visualiseren, terug te keren in jezelf naar jouw ware essentie, je kern, jouw mooie wezen. Ik geef je graag een oefening mee:

Gronden

Gronden is niets anders dan bewust met je aandacht naar je lijf gaan en voelen dat je 'hier' bent. Je aandacht gaat dan niet naar het denken maar naar je lijf en de zwaartekracht. Je voelt je voeten stevig op de grond en je bent geheel aanwezig in het moment.

 1. Ga zitten op een stoel of ga staan
 2. Voel het contact dat je maakt met de grond, je voetzolen (en als je zit het contact met de stoel)
 3. Beweeg of masseer zachtjes je voeten, verdeel je gewicht over de voetzolen
 4. Probeer hierna weer stil te staan of zitten
 5. Ervaar hoe je verbonden en als het ware vastgeplakt zit aan de grond
 6. Stel je het middelpunt van de aarde voor, de warm oranje rode kern en dat je hiermee een lijntje hebt, zodat je helemaal verankerd bent aan de aarde. (Mocht je dit lastig vinden, kun je ook een boom voorstellen waarbij de boomwortels de grond in groeien die zich stevig verankeren in de voedende aarde)
 7. Adem rustig door, in via je neus en uit via je mond of neus. Maak de uitademingen langer en voel dat die uitademing je aandacht volledig laat rusten in je lijf, je ontspant geheel in je lijf en laat alles wat ongemakkelijk of aangespannen voelt los.
 8. Word je bewust van jouw lijf, je voertuig in dit leven. Een prachtig lijf wat jou draagt en waarmee je zoveel moois kunt doen en mee kunt ervaren. Denk aan uiting van creativiteit, dansen, wandelen, zingen maar ook je zintuigen die zoveel moois kunnen ervaren als verrukkelijke geuren, heerlijke smaken, fijne aanrakingen, mooie klanken en prachtige beelden.
 9. Word je dan bewust van fysieke omgevingen die je inspireren op deze wereld. Misschien diegenen waar je al eens bent geweest of waar je graag naar toe zou willen. Voel maar welke omgeving jouw trekt.
 10. Wanneer het voor jouw voldoende is kom je terug met je aandacht in je lijf.
 11. Merk je ademhaling weer op, merk je voeten weer op
 12. Verwelkom jezelf, omarm je lijf en de wereld waarin je leeft

 

Affirmeer: Ik ben welkom, ik ben veilig, ik ben onderdeel van deze liefde en dit licht, het is al in mij, het is in alles om me heen, 'THUIS' is in mij en onderdeel van mij, ik hoef alleen maar mijn ogen te sluiten en te voelen dat het onderdeel is van mij, IK BEN LIEFDE EN LICHT. 

Contacten

Let ook eens op de contacten die je hebt. Soms ontmoet je iemand of meerderen die op één of andere manier dit gevoel in jou herkennen en met jou connecten. Vaak heb je ook het gevoel dat je deze mensen 'al veel langer kent'. Dit zijn waardevolle contacten die het Thuis gevoel bij je oproepen. Geniet hiervan en koester deze contacten. Praat met hen, zodat het gevoel van eenzaamheid verdraagzaam wordt. Je bent nooit alleen, Liefde en Licht is er altijd, je hoeft er alleen maar naar uit te reiken in je hart en in je gedachten!

 

TIP: Wil je misschien wat dieper over dit onderwerp praten of een consult hieromtrent met Body Awareness die je helpt meer je thuis te voelen in jezelf en deze wereld, raadpleeg me gerust! Kijk hier voor meer info.

Leave a Comment

Snel naar:

Lesrooster

Tarieven

Inschrijven abonnementen

Voorwaarden

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.