Energie in Balans behandelingen

Energetisch Lichaams- en Mindwerk

 

 • Ik voel me gestresst en kan wel een moment voor mezelf gebruiken
 • Ik pieker heel veel, hoe kan ik hiermee omgaan?
 • Ik zou meer bewuster willen worden over wat mijn lijf me aangeeft en wat die vage klachten betekenen
 • Ik voel me niet in balans en zou me weer wat fitter willen voelen
 • Ik raak snel overprikkeld, hoe kan ik hiermee omgaan?
 • Ik heb behoefte om echt even tot mezelf te komen
 • Ik wil inzicht hoe ik meer rust kan inbouwen in mijn leven

In deze Westerse maatschappij leven we voornamelijk vanuit het hoofd. Echter het hoofd is onlosmakelijk verbonden met het lijf. Wanneer we leren ons te richten op de interne lichamelijke gewaarwordingen (Body Awareness), het lichaamsbewustzijn, komen we meer in contact met ons lijf. Je wordt je bewust van de wisselwerking tussen het denken en het voelen en andersom. Het lichaam is een fantastisch mooi organisme dat ons zoveel te vertellen heeft. Soms gaan de gedachten sneller dan de verwerking in het lichaam en begrijpen we niet waar de soms vage klachten vandaan komen. Dan kan Body Awareness therapie in combinatie met Energie/Trancewerk, rust, balans en inzichten bieden.

 


 

Energie in Balans behandelingen

Bij Energie in Balans behandelingen worden de klachten behandelt waarvan de oorzaak wordt gevonden in de energie van de cliënt. Reguliere geneeskunde gaat uit van het fysieke van de mens. Energiewerk werkt op holistische basis waarbij wordt gekeken naar fysieke, mentale en energetische verbanden. Alles energie. Je emoties, je gedachten, je fysieke gezondheid. Door heel het lichaam stroomt energie. Energiewerk is gericht op het in balans brengen van deze energie.

In deze therapie wordt gebruik gemaakt van handoplegging, strijkbewegingen en drukpuntmassages met evt gebruik van aromatherapie (Care for Senses behandelingen) in liggende of zittende positie, waarbij de cliënt de kleding aanhoudt. Met het energie-sturend vermogen vanuit de handen, kunnen energieblokkades worden opgeheven.

Bij dieper gelegen blokkade ontstaan uit trauma kan gebruik worden gemaakt van trancewerk waarbij het onderbewustzijn wordt aangesproken om tot de kern te komen en de onderliggende emotie-blokkade op te lossen. Hierbij wordt mbv geleide meditatie (een reis in gedachte) gemaakt naar het knelpunt, alwaar we samen gaan werken aan het helen van dit knelpunt zodat het weer vrij kan gaan stromen wat het welbevinden van de cliënt bevordert. Body Awareness kan ingezet worden als extra ondersteuning om middels het lichaam (emotioneel lichaamswerk) te gaan ontdekken hoe men handelt en hoe dit zich uit in het lijf. Door middel van oefeningen die de spanning en emotionele ballast weer afvoeren kan ruimte worden gecreëerd in lijf en gedachten.

 

Vanzelfsprekend

Ondanks dat energiewerk soms nog onbekend aandoet is het zeer vanzelfsprekend. Wij passen het namelijk zonder dat we het weten ook bij onszelf of bij elkaar toe. We leggen een hand op de schouder als iemand het moeilijk heeft, we wrijven over een lichaamsdeel wat we net hebben gestoten of we leggen een hand op onze maagstreek als we nerveus zijn. We maken gebruik van de energie in onze handen om ons gerust te stellen, de pijn te verlichten of om iemand te troosten.

Energiewerk kan toegepast worden voor:

 • Geruststelling en kalmering
 • Overprikkeling los te laten en tot jezelf te komen (zeer geschikt voor HSP/Fibromyalgie)
 • Om zich weer thuis bij zichzelf te leren voelen
 • Het energetisch in balans te komen
 • Het contact maken met gevoelens en emoties om deze te verwerken
 • Het lichaam aan te sporen om het zelfhelend vermogen te versterken

In de behandelingen maakt therapeute Esther o.a. gebruik van magnetiseren, chakratherapie, Do-in Yogaoefeningen, adem- en autogene training, trancewerk, drukpunten therapie en Body Awareness (somatische psychotherapie)

 

Wie geeft de behandelingen?

20230822_132536

Esther Goercharn

Energetisch-/Trancewerk en Body Awareness Therapeut
Beste geïnteresseerde, ik stel me graag aan je voor. Mijn naam is Esther Goercharn, eigenaresse van Solide Yoga en Praktijk AromaZENse. Naast groepslessen en workshops aan particulieren en bedrijven, geef ik ook graag persoonlijke begeleiding in de vorm van Prive Yoga, Body Awareness en Energie- en Trancewerk behandelingen.
 
In mijn leven heeft energie van jongs af aan mijn fascinatie gehad. Ik ving als kind onbewust veel op van anderen, stond ver open en was als een soort antenne. Dit begon me op den duur op te breken. Met behulp van diverse opleidingen en training kon ik deze eigenschap later om gaan zetten in een daadkrachtige tool, waarmee ik anderen kon gaan helpen bij o.a. overprikkeling, drukte in het hoofd, kalmeren van emoties en meer. Het heeft me geleerd hoe krachtig energiewerk eigenlijk is. Energie begint al bij de gedachten. Immers waar jij veel over denkt of piekert, daar gaat je energie naartoe. Wanneer dit lang duurt, raak je uit balans en kun je hierdoor fysieke klachten gaan ervaren.
 
Ook door diverse opleidingen in trancewerk, hypnotherapie, maar ook in de Oosterse genees/beweegleer ben ik veel te weten gekomen over de werking en de invloed van onze meridianen, emoties, het opheffen van energie/emotionele blokkades en meer. Ik ben dan ook dankbaar dat ik deze behandelingen kan inzetten om een ieder waar mogelijk weer in balans te brengen en daarmee lekkerder in het vel te brengen. 

Specialisaties

 • Body Awareness
 • Aromatherapie
 • Trauma informatief werken
 • Energie- & Trancewerk
 • QiGong en Do-in Yoga technieken
 • Stressmanagement
Modern Minimalistisch Jouw Verhaal (1)

Praktische info

 • Behandelingen: 30/45 min
 • Behandelduur: max 5 behandelingen (dan dient verbetering opgetreden te zijn), of ter onderhoud als wellnessbehandeling (Care for Senses)
 • Kosten: €55 per enkele keer of €50 bij 5x programma afname (per 1 febr 2024 €60 per behandeling en €55 voor trajectbehandeling)
 • Wijze betalen: contant gepast ter plaatste betalen of betaling via betaallink
 • Benodigd: handdoek
 • Bijzonderheden: Behoeft geen speciale kleding aan te trekken, kleding blijft aan tijdens behandelen.

Aanmelden behandelingen

Please enter your name.
Please enter a valid phone number.
Please enter a message.
 • Bij aanvraag voor een Energetische behandeling neemt Esther contact met u op om een afspraak te maken
 • Indien u verhinderd bent kunt u tot 24 uur tevoren kosteloos annuleren
 • annuleert u binnen deze tijd zijn de annuleringskosten 50%
 • Bij een no show zijn de annuleringskosten 100%
 • U komt niet wanneer u griep of Corona gerelateerde klachten heeft en meldt dit tijdig bij ons
You must accept the Terms and Conditions.

Voorwaarden

Deze behandeling vervangt geen medische adviezen en medicatie voorgeschreven door uw behandelend arts

De behandelaar behandeld geen HIV/Kankerpatiënten. Magnetiseren kan wel helpen om de pijn te verlichten en emotionele steun bieden, maar kan geen ziekten genezen, dan alleen comfort te bieden en het zelfgenezend vermogen van het lichaam aansporen.

Behandelaar heeft het recht om te overwegen een klant uiteindelijk niet verder te helpen indien zij hiertoe reden voelt niet in staat te zijn de klant verder te kunnen helpen. Dit kan zijn door de ernst van de klacht, waardoor zij zich niet de aangewezen persoon voelt u te helpen of omdat duidelijk voelbaar is dat de behandeling niet aanslaat of ‘aankomt’. Behandelaar kan wel gericht doorverwijzen in haar netwerk naar beter passende behandelmethoden uitgevoerd door erkende therapeuten/behandelaars. 

Energiewerk helpt alleen wanneer men uit vrije wil een behandeling ondergaat!

Indien u verhindert bent dient u tot 24 uur tevoren te annuleren door ons te mailen of te bellen via info@solideyoga.nl. Wordt dit niet gedaan, dan wordt 50% van de behandelingskosten in rekening gebracht.