couple doing yogaToen ik nog de Ontspanningstip van de week doorgaf op WOS radio had ik destijds een mooi maar zeker nog actueel thema: Ongeduld.. ofwel in yogatermen Dhriti . In onze maatschappij kennen wij steeds minder geduld, wachten is niet meer nodig, alles direct en zonder inspanning voor handen is het meest praktisch, we zijn dan ook gewend direct ‘bediend’ te worden; Wil je niet zelf koken, doe je een beroep op de bezorgservice, heb je geen geld, koop je op afbetaling of je leent geld. Boodschappen doen kan al bijna 24/7 of doe je bij webshops en wil je afvallen dan koop je die dure pillen die je snel van alles garanderen. Daarnaast willen we ook allemaal snel antwoord, via Whatsapp mail etc.. Kortom we zijn zo gewend niet meer te hoeven wachten of moeite te doen.

De trend zet zich voort in ons welbevinden, we beginnen te beseffen dat het geluk niet meer buiten ons te vinden is, maar in onszelf, een vooruitgang naar innerlijke groei. Alleen ook hierin gunnen we onszelf niet het geduld wat in dit geval nodig is om langzaam de lagen van ons bewustzijn als een ui af te pellen en zo tot meer inzicht en verlichting te komen. Tot onze eigen wezelijke kern te komen en deze kennis ook werkelijk tot ons te nemen zodat we er iets van kunnen leren.

Er bestaat geen snelle weg om tot dit inzicht te komen. Wie al dacht dat even een maandje yoga doen al verlichting (nirvana) brengt en alle klachten laat verdwijnen, komt hier van terug. Immers Yoga is een leerweg, een weg naar verlichting, die echter wel van je vraagt om hierin jezelf te oefenen en – daar komt het weer – geduld te hebben om het doel uiteindelijk te bereiken en dat kan jarenlang duren, echter je zult beetje bij beetje merken dat je steeds meer verlichting voelt, steeds meer beheersing voelt over de gedachten en daardoor meer en meer balans kunt vinden in je lijf en leven. Kortom Geduld is een schone zaak!

Affirmaties:

‘Ik neem de tijd om mezelf te ontdekken’

‘Ik neem de tijd om mij toe te leggen op mijn yoga leerweg, ongeacht de duur van beoefening’

 

Snel naar:

Lesrooster

Tarieven

Inschrijven abonnementen

Voorwaarden

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.