Leer beter ademen met de Beter Ademen training

‘Beter ademen’ wat houdt dat in en hoe doe je dat?

 

Verlang je naar meer ademruimte, wil je meer aandacht voor het voelen of vaker kalmte ervaren, dan kan optimaler ademen je helpen.

In de loop van het leven ontwikkelt vrijwel iedereen, door alles wat je meemaakt en door hoe je leeft, een eigen adempatroon. Het kan zijn dat je vooral hoog in de borst of vrij oppervlakkig ademt. Als gevolg van opgebouwde spanning, bijvoorbeeld rondom het middenrif, wordt er niet optimaal geademd.

In deze cursus leer je bewuster te ademen, de positieve kracht van de adem te gebruiken. Je kunt ontdekken hoe jouw manier van ademen is en waar en hoe je via de adem ruimte kunt maken.

 

Inhoud

De cursus bestaat uit theorie over ademen, de verschillende adempatronen en verschillende ademgebieden. Maar we gaan vooral ook oefenen. Ademoefeningen en yogahoudingen. De adem, het lichaam en je geest (denken en emoties) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat kun je ontdekken en ervaren.

 

Voordelen

Er zijn vele fysieke voordelen van beter, bewuster ademen, zoals optimale zuurstofopname, betere doorbloeding o.a. van de buikorganen, een betere spijsvertering.

En mentaal kan het je helpen om stress te reduceren, meer energie te krijgen, meer ontspannen te leven. Ook de concentratie kan verbeteren en je komt dichter bij jezelf en je kunt beter in je vel komen te zitten.

 

Voor wie?

De cursus is bedoelt voor iedereen die bewuster wil ademen. Je hoeft geen klachten te hebben. Verlang je naar meer ademruimte, wil je meer aandacht voor het voelen of vaker kalmte ervaren, dan kan optimaler ademen je helpen.

Heb je wel klachten als te veel stress, burn-out, slecht slapen, hyperventilatie, angsten etc., dan kan de cursus je helpen ontdekken hoe je via beter ademen het lichaam en het denken kunt beïnvloeden.

 

Zonder titel (Instagram-bericht (vierkant)) (5)

Cursusdata:

Start 29 oktober (4x)

Dag

Zondag 

Tijd

13.00-14.15u

Kosten

€59,50

Docente

Miranda van der Maarel

Bijzonderheden

Het is aan te bevelen om niet te komen bij verkoudheid- of griepklachten, vanwege de aard van de lessen gericht op de ademhaling.