Body Awareness & Energie/Trancewerk

Ik voel me gestresst en kan wel een moment voor mezelf gebruiken

 • Ik pieker heel veel, hoe kan ik hiermee omgaan?
 • Ik zou meer bewuster willen worden over wat mijn lijf me aangeeft en wat die vage klachten betekenen
 • Ik voel me niet in balans en zou me weer wat fitter willen voelen
 • Ik raak snel overprikkeld, hoe kan ik hiermee omgaan?
 • Ik heb behoefte om echt even tot mezelf te komen
 • Ik wil inzicht hoe ik meer rust kan inbouwen in mijn leven

In deze Westerse maatschappij leven we voornamelijk vanuit het hoofd. Echter het hoofd is onlosmakelijk verbonden met het lijf. Wanneer we leren ons te richten op de interne lichamelijke gewaarwordingen (Body Awareness), het lichaamsbewustzijn, komen we meer in contact met ons lijf. Je wordt je bewust van de wisselwerking tussen het denken en het voelen en andersom. Het lichaam is een fantastisch mooi organisme dat ons zoveel te vertellen heeft. Soms gaan de gedachten sneller dan de verwerking in het lichaam en begrijpen we niet waar de soms vage klachten vandaan komen. Dan kan Body Awareness therapie in combinatie met Energie/Trancewerk, rust, balans en inzichten bieden.

 

Therapeute Esther Goercharn Is therapeut op het gebied van:

 • Body Awareness
 • Energiewerk
 • Trancewerk
 • Stressmanagement
 • Emotie Management

 

Body Awareness

Bij het toepassen van Body Awareness wordt je met behulp van fysieke en mentale oefeningen meer bewust van de wisselwerking tussen body & mind. De therapeute maakt je wegwijs en daarmee bewust van verschillende onprettige sensaties in je lichaam en geeft tools om deze te verlichten. Op deze manier worden emotionele blokkades opgelost en kan er meer doorstroming plaatsvinden in het lijf, waardoor je je lichter en vrijer voelt en meer ruimte in het lijf wordt ervaren. De weg maken we samen vrij om weer verder te gaan in je leven.

 

Een voorbeeld:

Lisa heeft al langere tijd last van een beklemd gevoel in de maagstreek. Ze kan niet echt aangeven waardoor. Wel geeft ze aan dat ze een periode stress heeft ervaren door een interim directeur die tijdelijk het bedrijf waarvoor ze werkte runde op een manier die niet fijn voelde voor haar. 'Maar dat was nu al opgelost en klaar toch?', Vroeg ze zich af. Een moment liet ik haar rustig zitten met de handen op de maagstreek. 'Welke emotie of welk woord komt in je op als je contact maakt met dit gebied', vroeg ik haar. 'Grenzen', antwoordde ze. 'En welke emotie voel je hierbij?', antwoordde ik. 'Boos', vertelde ze me.  Door het contact te maken met de fysieke klacht is duidelijk geworden welke blokkade nog aanwezig was in het lijf door de omstandigheden. Ookal was ze van mening dat alles inmiddels goed gekomen was, was dit nog een belangrijk onderdeel van de verwerking. In de komende sessies laat ik haar de woede loslaten met behulp van diverse oefeningen en krijgt ze inzicht in hoe ze haar grenzen beter kunt aangeven met affirmaties en oefeningen die haar in haar kracht laten staan. 

 

cropped-stock-woman-reiki-healing-energy-7n4a-1.jpg

Energie- en Trancewerk

Bij energie- en trancebehandelingen worden de klachten behandelt waarvan de oorzaak wordt gevonden in de energie van de cliënt. Reguliere geneeskunde gaat uit van het fysieke van de mens. Energiewerk werkt op holistische basis waarbij wordt gekeken naar fysieke, mentale en energetische verbanden. Alles energie. Je emoties, je gedachten, je fysieke gezondheid. Door heel het lichaam stroomt energie. Energiewerk is gericht op het in balans brengen van deze energie.

In deze therapie wordt gebruik gemaakt van handoplegging en strijkbewegingen in liggende of zittende positie, waarbij de cliënt de kleding aanhoudt. Met het energie-sturend vermogen vanuit de handen, kunnen energieblokkades worden opgeheven.

Bij dieper gelegen blokkade ontstaan uit trauma kan gebruik worden gemaakt van trancewerk waarbij het onderbewustzijn wordt aangesproken om tot de kern te komen en de onderliggende emotie-blokkade op te lossen. Hierbij wordt mbv geleide meditatie (een reis in gedachte) gemaakt naar het knelpunt, alwaar we samen gaan werken aan het helen van dit knelpunt zodat het weer vrij kan gaan stromen wat het welbevinden van de cliënt bevordert.

 

doterra-emotional-aromatherapy-kit
Emotional-Aromatherapysite-15

Care for Senses Behandelingen

Maak kennis met Care for Senses™ behandelingen. Bij deze behandelingen wordt gebruik gemaakt van de Emotional Aromatherapy van DoTERRA©. Deze pure essentiele olien kalmeren de emoties en brengen je weer in balans. Wist je dat essentiële oliën de emotionele balans en rust bevorderen en een gezonde biochemie? Daarnaast is geur de snelste manier om je gemoedsstemming te beïnvloeden.

 

De behandeling

De behandeling duurt ca 45 minuten. Eerst wordt vastgesteld met welke olie gewerkt gaat worden in overleg met de cliënt. Deze olie kan worden toegepast op diverse plaatsen, als de handen, hart gebied, voeten, enkels, polsen, slapen, nekwervels en op de onderrug. Essentiële oliën hebben het vermogen om sneller dan orale medicatie door de celwand heen te dringen en daardoor al snel zijn effecten te kunnen openbaren op gebied van welbevinden, ontspanning en ondersteuning van de gezondheid. Na het aanbrengen wordt gewerkt met Energiewerk en healing technieken; zachte energie sturing vanuit de handen door de handen in specifieke volgorde op het lijf en hoofd te plaatsen of enkele cm voor het lijf te houden in combinatie met zachte druk van de handen. (met kleding aan)

 

Omhels jezelf je hebt jezelf nodig!2

Therapeut Esther Goercharn

Aanvraag Energiewerk/Body Awareness

 • MM slash DD slash YYYY
  • Deze behandeling vervangt geen medische adviezen/medicatie voorgeschreven door uw behandelend arts. • Behandelaar heeft het recht om behandeling te weigeren indien zij zich niet in staat acht om de cliënt gezien medische achtergrond en/of aandoening voldoende te kunnen ondersteunen of hieraan twijfelt. • Indien u verhindert bent dient u tot 24 uur tevoren te annuleren door ons te mailen, appen (06-24771145) of te bellen via info@solideyoga.nl. Bent u niet op tijd met annuleren berekenen we 50% annuleringskosten. • No show = 100% annuleringskosten